Korte achtergrondschets beoogde wethouders Montfoort

Wethouders Montfoort Linschoten

 

Ivo ten Hagen (VVD) 

Ivo ten Hagen heeft een HBO opleiding gedaan in civiele en cultuurtechniek en kent dus het fysieke domein goed. Naast 12 jaar actief in de automatisering is hij sinds 1994 politiek actief, als raadslid, Statenlid en ruim 13 jaar wethouder in Boskoop, Hillegom en Woerden. Hij heeft meestal de portefeuilles ruimtelijke ordening, openbare ruimte, verkeer, milieu en automatisering gedaan. Daarnaast is hij ruim 15 jaar trainer op het gebied van professionele vaardigheden en liberalisme. 

 

Jocko Rensen (Progressief Akkoord)

Jocko Rensen (1966) is na acht jaar gemeenteraadslid sinds 2014 wethouder in Houten. De laatste jaren heeft hij o.a. bekendheid gekregen als de ‘vloggende wethouder’. Hij is ervaren op het sociale domein, zowel lokaal als regionaal. Naast het belang van persoonlijke en duurzame relaties wil hij zich ook richten op een duurzame toekomst. Hij wil graag nader kennismaken en aan de slag met en voor de inwoners en organisaties in het mooie Montfoort en Linschoten.

 

Herman van Wiggen (Inwonersbelangen Montfoort Linschoten)

Namens Inwonersbelangen Montfoort Linschoten is kandidaat-wethouder Herman van Wiggen uit Nieuwegein. Hij is 62 jaar en gehuwd. Hij is opgeleid aan de Bestuursacademie Nederland, heeft gewerkt in kleine gemeenten (onder meer Geldermalsen en Asperen) en in grote gemeenten (onder meer Utrecht), is ruim 9 jaar raadslid geweest in Nieuwegein en is naast zijn reguliere werk als businesscontroller part-time docent van de Bestuursacademie Nederland.

Rode draad in zijn bijna 46-jarige loopbaan zijn planning & control en bedrijfsvoering, met als specialisme gemeentefinanciën. Vanwege zijn vele vrijwilligersactiviteiten (sport, belangenbehartiging, educatie, politiek en kerkelijk werk) is Herman van Wiggen in 2010 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Momenteel is hij lid/penningmeester van het herenkoor van de Barbarakerk te Nieuwegein.

 

Categorieën